Stage: weekopdracht 11

Afgelopen week stond nog steeds in het thema van de MTV EMA posters. Stagiaire E. en ik deden de laatste aanpassingen en stuurden ze aan het eind van de week op naar de drukker. ‘The Shannara Chronicles‘ ging in première, de Twitter Battle ging voor het eerst sinds een paar weken weer heel hard doordat Armin van Buuren zelf ook meedeed, stagiaire E. en ik hadden een interview voor ons stageverslag met S. en op donderdag kwam Pieter langs voor een stagegesprek. Gelukkig was dit gesprek heel positief! :)

Ook gingen stagiaire E. en ik in een pauze even bij de graffiti kijken op de NDSM-werf. Ik was hier al wel vaker geweest maar doordat de graffiti steeds veranderd blijft het tof om even rond te kijken. De omgeving van het kantoor van MTV vind ik in ieder geval erg tof en creatief, er valt veel inspiratie uit te halen.De weekopdracht van deze week is om drie dingen te bedenken die ik op school heb geleerd en waar ik nu tijdens mijn stage echt iets aan heb.

1. De 5 W’s en de H
Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe zijn altijd belangrijk als je een artikel schrijft. Of het nu voor een krant is of voor een celebrity nieuwtje, je moet de lezer altijd de belangrijke informatie kunnen vertellen en die vind je terug in de 5 W’s en de H.

2. De lessen over nepnieuws en het zoeken naar goed nieuws
Tijdens het eerste jaar hebben we het een periode veel over nepnieuws gehad en hoe je naar goed en bruikbaar nieuws zoekt. Hier heb ik tijdens mijn stage ook veel aan aangezien je elke dag wel bezig bent om de nieuwste nieuwtjes te zoeken over artiesten en andere bekende personen.

3. Planning
Oké dit derde punt heb ik niet specifiek in het afgelopen jaar geleerd maar vooral tijdens mijn hbo studie, maar planning is een hele belangrijke! Zonder planning heb je geen overzicht en gaat het sowieso fout. Ik maak voor mijzelf elke dag een to-do list met alle dingen die ik voor die dag af moet hebben en dat werkt voor mij het beste. Zo houd ik het overzicht en kan ik afstrepen wat ik al gedaan heb. Ook werken we met een concent calendar waar alle tijden van de content staat die we die dag moeten posten. Als je dit ingepland of gepost hebt dan werk je dit ook bij en zo heb je ook weer een goed overzicht over wat er al gedaan is en door wie.

– Anneleen van der Lingen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *