Stage: weekopdracht 14

Het is steeds drukker aan het worden op stage, helemaal rondom de MTV EMA en de pre-party’s hiervan. Deze week was de laatste week voor de pre-party’s in Amsterdam en Antwerpen plaats gaan vinden en dat was te merken. Iedereen was druk, soms een beetje gestrest en er was een spanning te voelen. De posters die ik gemaakt heb werden geleverd en ook gelijk verspreid door Amsterdam, naar de genomineerde artiesten voor de MTV EMA Best Dutch Act en MTV EMA Best Belgian Act gestuurd en natuurlijk opgehangen door het hele Viacom gebouw.

De weekopdracht voor week veertien is om drie dingen te benoemen die ik op school niet geleerd heb, maar nu wel moet weten.

1. Sensei / ISIS / ARC
Op school werd ons alleen maar WordPress geleerd en geen andere back-end voor websites. Aangezien heel veel bedrijven niet met WordPress werken maar wel met andere back-ends was dit lastig en even omschakelen. Ik heb met behulp van R. en freelancer J. Sensei onder de knie gekregen en binnenkort moet ik ISIS en ARC ook gaan leren aangezien de MTV website veranderd gaat worden en we dan ook op een andere back-end over gaan.

2. Adobe Premiere
Ik hoor sommige docenten en klasgenoten nu zeggen: “Huh, maar we hebben hier les in gehad?!” en ja, dat is ook zo. Maar toch heb ik in die paar lessen die wij in Premiere hebben gehad helemaal niets geleerd en ging het allemaal veel te snel. Aan het begin van mijn stage probeerde ik dingen nog in Windows Movie Maker, wat natuurlijk helemaal niet werkte. Daarom heb ik veel op Google opgezocht over Premiere en ook veel gevraagd aan mijn stagebegeleider R. om dingen uit te leggen in dit programma. Inmiddels mag ik elke week de MTV Must-C maken in Premiere en ben ik bijna elke dag wel bezig om korte filmpjes hiermee te knippen en simpel te editten.

3. Zelfvertrouwen en trots zijn
Dit is niet iets wat je perse leert op school, maar wel iets waar ik veel moeite mee heb. Ik was altijd erg onzeker over mijn werk en ook al had ik een super goede feedback gekregen, ik kon nooit trots zijn op mezelf. Door deze stage heb ik langzaam maar zeker steeds wat meer zelfvertrouwen gekregen en durf ik nu ook wel steeds meer te zeggen dat ik trots op mezelf ben. Een voorbeeldje van deze week waar ik me trots voelde was bijvoorbeeld toen de MTV EMA posters binnenkwamen en ik ze samen met stagiaire E. openmaakte. De posters zagen er goed uit en werden door het kantoor verspreid. Ze gaan zelfs bij de pre-party’s hangen en ik denk dat ik dan nog trotser er naar kan kijken. Een ander moment waar ik de afgelopen tijd trots om ben geweest is het feit dat mijn artikelen en social media teksten steeds minder aangepast hoeven te worden. Het gaat de laatste tijd steeds beter en af en toe moet er één woordje veranderd worden maar voor de rest zijn het echt mijn teksten die gepubliceerd worden.

– Anneleen van der Lingen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *