Muziek throwback naar de basisschool

Waarin veel kinderen op de basisschool vooral K3, M-Kids en Bubbles luisterden, was ik meer bezig met andere muziek. Natuurlijk heb ik ook naar deze muziek geluisterd, vooral Bubbles vond ik vroeger leuk. Toch week mijn muzieksmaak soms behoorlijk af van wat de rest uit mijn klas leuk vond. Zo luisterde ik al vroeg naar de echte grotere bands en artiesten uit de hitlijsten en veranderde in groep zes mijn muzieksmaak ineens weer heel erg. Ik heb mijn favoriete nummers van mijn basisschooltijd opgezocht en hieronder gedeeld.

In de zomervakantie van groep drie naar groep vier kwam ‘Que Sí, Que No’ van Jody Bernal uit. Dit werd een enorme hit en ik denk dat de meeste van jullie hem wel kennen hiervan, maar daarna hoorde je eigenlijk vrijwel niemand meer over hem. Ik daarentegen was groot fan hahah. Beetje beschamend wel, maar ik heb zijn eerste cd plat gedraaid en dit was mijn favoriete track ervan!

Terwijl de belangrijkste vraag in die tijd was of je team Spice Girls óf team Backstreet Boys was, was ik fan van Aaron Carter. Ja wel, het broertje van Backstreet Boy Nick Carter. Mijn neef had een cd waarop het allereerste liedje van Aaron stond en elke keer als ik bij hem was wou ik dat liedje luisteren, het liefst de hele dag. Op mijn verjaardag kreeg ik een cd van Aaron Carter van mijn neef zodat ik iedereen gek kon maken met zijn muziek hahah.

Vroeger had S Club 7 een eigen tv-serie waar ik helemaal obsessed mee was! In de serie woonde de hele band samen en probeerden ze beroemd te worden en elke aflevering zongen ze een nieuw liedje. Ik vond de muziek en de serie zo leuk en dit nummer geeft mij ook echt helemaal die vibes weer terug. Je kan natuurlijk wel nagaan hoe blij ik was dat mijn dansdocent dit nummer een keer voorstelde om op te dansen!

In dezelfde categorie als S Club 7 zitten de A*Teens. Zij hadden vroeger ook een eigen serie wat ik volgde. Ze stonden vooral bekend als de jonge versie van ABBA, omdat ze alle nummers van de band coverde naar een nog meer pop-ish en catchy nummer wat jongeren veel aansprak. ‘Super Trouper’ was onder andere één van mijn favorieten, maar toen ze de soundtrack van de Disney film ‘Lilo & Stitch’ mochten maken werd dit toch wel echt mijn nummer één!

Westlife was een band wat ik vroeger erg leuk vond. Ik werd vrolijk van de deuntjes en de clips vond ik vaak erg tof gemaakt. Natuurlijk is het niets vergeleken met deze tijd, maar er zat vaak wel een verhaal in zoals je bij ‘Bop Bop Baby’ goed terug ziet komen. Toch heb ik niet voor dit nummer gekozen omdat ‘When You’re Looking Like That’ mijn favoriet was en ik hier altijd erg blij van werd.

Blue was vroeger enorm populair en dit was één van de boybands die ik wel leuk vond. Ik keek al sinds mijn zevende regelmatig naar TMF en MTV en daar kwamen ze elke dag wel voorbij. ‘U Make Me Wanna’ vond ik vooral een leuk nummer omdat het een relaxte zomervibe had.

Oh gosh, D-Side! Ik was verslaafd aan het nummer ‘Invisible’, terwijl als ik nu naar de tekst luister dit echt door kan gaan als de ultieme stalker song! Ik heb hierna eigenlijk ook nooit meer wat van ze gehoord.

In de zomer van 2000 kwam het Franse nummer ‘Moi Lolita’ van Alizee uit. Ik was gelijk verkocht! Ik vond het Frans zo leuk dat ik bij ons in de bibliotheek het album van Alizee regelmatig leende en helemaal grijs draaide. Ik kon alle teksten meezingen ondanks dat het in het Frans was, ik had er geen moeite mee ook al had ik geen idee wat ik überhaupt zong. Helaas heeft die Franse talenknobbel mij een paar jaar later enorm in de steek gelaten toen ik Frans op de middelbare school kreeg hahah.

Tijdens de eerste Idols zat ik nog op de basisschool en was ik vanaf de audities al enorm fan van Jim. Ik weet nog wel dat de hele klas tijdens de finale voor team Jamai was en ze mij elke keer voor gek verklaarden dat ik fan was van Jim, maar ik vond Jim gewoon zo veel leuker hahah. Ik denk dat zijn cd de eerste echte cd is geweest die ik helemaal zelf heb gekocht. Ik was vooral verslaafd aan ‘This Love Is Real’, met Bowey als mini-Jim.

Toen ik in groep zes zat kwam Avril Lavigne ineens op MTV en vanaf het eerste moment dat ik haar op tv zag was ze mijn grote voorbeeld. Ik keek enorm op naar haar en vond haar zo ontzettend cool! Door haar is mijn muzieksmaak ook heel erg veranderd en ging ik naar wat stoerdere en ruigere dingen luisteren. Niet dat Avril nou zo ruig is, maar vergeleken met wat ik hiervoor luisterde was dit wel veel meer rock. Ik weet nog zo goed dat ik met een talentenmiddag op school en op een vakantieclub mij verkleed had zoals Avril en met een zelf geknutselde gitaar haar nummer ‘Sk8er Boi’ ging playbacken hahah. In de clip ‘Complicated’ deed ze van alles in het winkelcentrum wat je niet mocht en ik heb dat meerdere keren bij ons in de stad nagedaan, oeps. Ik vind het trouwens nog steeds heerlijk om naar haar eerste twee albums te luisteren.

Om nog even terug te komen op de Backstreet Boys, Nick Carter, de broer van Aaron Carter dus, ging aan het einde van mijn basisschooltijd solo. Hij bracht zijn track ‘Help Me’ uit, wat een hele andere vibe heeft dan de Backstreet Boys. Meer rock en gitaar. Ik vond het helemaal geweldig.

Last but not least; Busted. Ik keek vanaf dat ik tien was elke zaterdag ochtend naar de Engelse Top Of The Pops op BBC en daar leerde ik de Britse band Busted kennen. Hun eerste single was ‘Year 3000’ (nee, de Jonas Brothers hebben die NIET gemaakt!) en daarmee braken ze ook in Nederland door. Helaas zijn ze in Nederland nooit zo populair geworden, maar ik heb ze nog jaren lang gevolgd. Ik was hopeloos verliefd op Charlie en had zelfs op Kindertent een eigen fanpagina voor ze aangemaakt hahah. Nu, jaren later, zijn ze weer bij elkaar gekomen en hebben ze een nieuw album uitgebracht inclusief een hele tour. Misschien wordt het weer eens tijd dat ik ze ga opzoeken hahah.

– Anneleen van der Lingen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *